خیلیها برای کسب و کارهاشون یا برای شروع کانال یوتیوب و پیج اینستاگرامشون میرن سراغ ساخت کلیپهای آموزشی. مهمترین نکته در ساخت کلیپهای آموزشی، اینه که نکات لازم به مخاطب درست آموزش داده بشه و همچنین خسته کننده نباشه.
تو دنیای امروز هم که همه چیز با سرعت نور پیش میره و سرعت تغییرات زیاده، ساخت کلیپهای آموزشی با کیفیت بالا و در کوتاهترین زمان ممکن میتونه یه چالش بزرگ باشه هم از نظر زمان، هزینههای ساخت و …. اما نگران نباشید، در این مقاله یه روش کارآمد و سریع برای ساخت کلیپهای آموزشی رو بهتون توضیح میدم که با استفاده از دوربین موبایل و اسکرین صفحه لپ تاپ میتونید به راحتی با کمترین هزینه انجام بدید.
مرحله اول: آمادهسازی محتوا
قبل از هر چیزی، باید موضوعی که میخواید آموزش بدید رو مشخص کنید. بعد از اینکه موضوع مشخص شد، باید محتواهای تکمیلی شامل عکسها، فیلمها، پاورپوینتها و هر اطلاعاتی که در ارائه آموزش کمککننده هست رو آماده کنید. این مرحله خیلی مهمه چون قراره در طول فیلمبرداری از این محتواها استفاده کنید.
مرحله دوم: آمادهسازی سناریو
حالا که محتواها آمادهس، باید یه سناریو کلی برای نحوه آموزش و توضیحاتتون بنویسید. این سناریو به شما کمک میکنه که در طول ضبط هیچ چیزی رو فراموش نکنید و همه چیز مرتب و منظم پیش بره. تمرینهای قبل از ضبط هم خیلی مهمه چون باعث میشه که تسلط بیشتری روی محتوا داشته باشید و فیلمبرداری بهتری انجام بدید.
مرحله سوم: فیلمبرداری
وقتی که آمادهسازیها انجام شد، میریم سراغ فیلمبرداری. برای این کار به یه گوشی با دوربین مناسب، میکروفون، سه پایه سبک و لپ تاپ نیاز داریم. روی لپ تاپ هم باید نرمافزار oCam رو نصب کنید تا بتونید صدا و تصویر اسکرین صفحه رو ضبط کنید.
نحوه ضبط به این صورته که همزمان با فیلمبرداری از شما به عنوان مدرس، ضبط تصویر و صدای اسکرین صفحه لپ تاپ هم انجام میشه. شما در دوربین گوشی دارید برای مخاطب توضیح میدید و همزمان با توجه به سناریوی کلی، روی لپ تاپ هم محتواهای تکمیلی رو نشون میدید و توضیح میدید روی اونا.
مرحله چهارم: تدوین
بعد از اینکه فیلمبرداری انجام شد، میریم سراغ مرحله تدوین. اینجاست که کارمون خیلی راحتتر میشه. دو تا راش خام (فیلم ضبط شده از مدرس + فیلم اسکرین صفحه لپ تاپ) رو با هم سینک میکنیم و تدوین رو انجام میدیم. تو این مرحله میتونید با توجه به توضیحات مدرس و محتوای تکمیلی، کاتها رو انجام بدید و فیلم رو مرتب کنید. برای تدوین میتونید از نرمافزار Adobe premiere pro استفاده کنید.
مرحله پنجم: افزودن المانهای گرافیکی
تو مرحله دوم تدوین، المانهای گرافیکی یا محتواهای تکمیلی رو اصلاح و اضافه میکنیم. افکتهای لازم رو هم در نظر میگیریم تا یه خروجی با کیفیت داشته باشیم. این المانهای گرافیکی میتونن شامل نمودارها، انیمیشنها، زیرنویسها و هر چیزی باشن که به بهتر شدن آموزش کمک میکنه.
در پایان هم از کلیپ خروجی با کیفیت میگیرید و برای انتشار آمادهش میکنید. مجدد تاکید میکنم که حتما خروجی باکیفیت بگیرید و در صورت نیاز برای انتشار در فضاهایی که مدنظر هست با کمک نرمافزار Handbrake حجم کلیپ رو کاهش بدید که به کیفیت هم آسیبی وارد نشه.
کاربردهای این روش
این روش ساخت کلیپ آموزشی برای فیلمهای آموزشی در زمینههای مختلف میتونه کاربرد داشته باشه. مثلا برای آموزش زبان، آموزش نرمافزار،آشپزی و حتی آموزشهای فنی-تخصصی مثل موضوعات تاسیساتی و مکانیک خودرو و … میتونید از این روش استفاده کنید. همچنین اگه دنبال راهکارهای کاربردی برای ساخت کلیپ آموزشی برای کانال یوتیوبتون، سایت یا اینستاگرام هستید، این روش میتونه خیلی بهتون کمک کنه.
یه نمونه از این مدل کلیپهای آموزشی که اخیرا برای مجموعه تاسیسات 24 ساعته ساختیم رو میتونید در زیر مشاهده کنید، برای مشاهده کلیپ روی لینک زیر کلیک کنید.
مشاوره و راهنمایی
تو این روش که توضیح داده شد، هدف اینه که با استفاده از ابزارهای ساده و در دسترس، کلیپهای آموزشی با کیفیت و جذاب بسازیم. امیدوارم این مقاله بهتون کمک کرده باشه و بتونید از این روش برای ساخت کلیپهای آموزشی خودتون استفاده کنید. اگه سوالی دارید یا نیاز به مشاوره بیشتری دارید، حتما با ما در تماس باشید.
به یاد داشته باشید، نکته مهم در ساخت کلیپهای آموزشی اینه که محتوای مورد نظر به درستی به مخاطب آموزش داده بشه و همچنین خستهکننده نباشه.
اگه شما هم دنبال راهکارهای خلاقانه برای طراحی مدل فیلمبرداری مناسب و کم دردسر و در عین حال ساخت سریع و با کیفیت هستید، میتونید به ما در استودیو نوبندگان پیام بدید. ما بهتون مشاوره میدیم و میتونیم در ساخت کلیپهاتون بهتون کمک کنیم. اگر هم خودتون وقت ندارید برای ساخت کلیپ، میتونید این کار رو به ما بسپارید.
در صورت نیاز میتونید فرم درخواست خدمات رو پر کنید، ما در اسرع وقت باهاتون تماس میگیریم.